Актуално

  • A+
  • A
Назад

Пеевски ще се кандидатира за евродепутат от ДПС / 17-04-2014

Делян Пеевски е сигурен евродепутат. Той ще бъде на второ място в листата на ДПС за евровота. Около това мнение се обедини Изборният щаб на движението след над 4 часа заседание заедно с областните председатели, съобщава Нова телевизия.

По-голямата част от изказванията бяха в защита и гореща подкрепа за Пеевски, който е номиниран от 25 областни партийни структури. Пред него е единствено председателят на младежката организация на ДПС Илхан Кючук, издигнат от всичките 28 области, който обаче ще получи трето място в листата.

Очаква се водач да бъде Филиз Хюсменова, която и сега е евродепутат. Окончателно обаче листата ще бъде гласувана днес.

Заседанието на партийното ръководство се проведе при предварителна заявка за публичност при подреждането на евролистата. На него обаче бяха поканени да присъстват само определени медии.

Очаква се решението за номинациите да бъде обявено в четвъртък. Освен Хюсменова, Пеевски и Кючук, в листата вероятно ще попаднат Метин Казак, действащ евродепутат, зам.-министърът на отбраната Неджми Али и екоминистър Искра Михайлова.

В момента ДПС има трима представители в ЕП. Лидерът на движението Лютви Местан заяви на днешното заседание, че движението си поставя като минимална цел да запази тяхната численост, а „при определени условия, да се опита да осъществи един качествен пробив с четвърти представител”.

Втората позиция на Пеевски в листата означава, че почти сигурно ще бъде избран за член на Европарламента.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини

Избори 2014

Мандат 2009-2014

Анализи